Eladó Villa, kastély, kúria, Dédestapolcsány

#183200017

Eladó Villa, kastély, kúria

215 millió Ft

Dédestapolcsány
Alapterület:
760 m2
Szobák száma:
10
Állapot:
Felújítandó
Építési mód:
Tégla
Zöldövezeti

Kérjen személyes bemutatást!
Adja meg adatait, és hogy mikor érne rá!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Megfelelő időpontok

Hétköznap délelőtt
Hétköznap délután
Hétköznap este
Hétvégén délelőtt
Hétvégén délután
Hétvégén este
Kérés elküldése
Nincs
52 829 m2
Házközponti fűtés
Panorámás
2
Összkomfort

Eladó Kastély Dédestapolcsányban

Eladásra kínáljuk a dédestapolcsányi domb fölé magasodó, s onnan letekintő Serényi-kastélyt. Ez a vidéki vadászkastély 1903 óta őrzi alkotói fantáziájának tükörképét. A saját korában grófi nyaralónak építették majd többszöri – de nem maradandó -, átalakítást végeztek rajta. Volt már szociális otthon és pedagógusüdülő is. A jelenlegi tulajdonos terve a kastély modernizálása és a lehetőségekhez mért eredeti állapotába való visszaállítása volt. Az épület jelenleg még felújításra szorul, viszont már korántsem annyira lesújtó, mint évekkel ezelőtti elhanyagolt állapotában. A tető és a csatornarendszer fel lett újítva, kitakarítva, javítva, és az eklektikus stílusjegyeket viselő falazat is meg lett menve a pusztulástól. A kastélyon kívül áll a közel 5 hektáron elterülő sziklákkal és barlangokkal tarkított kert hátuljában egy kis kútház. Még így – kissé megtörten -, is fennkölt és pompás látványosság főleg ősszel, a hozzá felvezető öreg gesztenyefasorral együtt. A terület beépíthetősége irányában mindenféle engedély megvan, a kerítés teljes mértékben fel lett újítva az eredeti stílusának megfelelően, a tetőtér beépíthető, amivel a teljes lakórész is növelhető. A műemlékvédelem és a jelenlegi valamint az elkövetkező tulajdonos is reméljük, szívügyének tekinti majd, hogy egy ilyen szép, régi örökségünk ne vesszen el és fent maradhasson a következő nemzedékek számára is."

 (az ajánlatban szereplő ár nettó, fordított ÁFA-s az eladó)

 

 

Das Schloss Serény

Wir verkaufen das Schloss Serényi, das in der Bergen von Dédestapolcsány liegt. Dieses Jagdschloss am Land spiegelt sich die Fantasie des Künstlers seit 1903 zurück. In seinem Alter wurde es als gräfliche Urlaubsort aufgebaut und später hat auch mehrmahligen Umbau erlebt. Das Schloss funktionierte als Wohnheim, war aber genauso ein Ferienhaus für die Pädagogin. Die Grundstückserschließung ist bereits fertig, das Gebäude eignet sich als Konferenzzentrum, Hotel oder Gesundheitszentrum. 
Alle Zulassungen stehen zur Verfügung, um einige Umbaupläne durchführen zu können, inkl. Dachgeschoss. Das Gebäude steht momentan unter Renovierungs – und Modernisierungsarbeiten. Das Dach und Kanalsystem wurden komplett gereinigt, repariert und die Wände mit ekleischem Stil von aussen ebenso. 
Derzeitig ist der Grundstück als Investitionsmöglichkeit mit 53000 m2 ungenützt, sind aber Felsen und Höhlen auch im Schlossgarten, von dem man eine wuderschöne Aussicht auf die Natur und auf die Burg Dédesi erleben kann. Der Garten ist wunderschön und herrlich, besonders im Herbst, gemeinsam mit der Kastanienallee, die von das Gartentor bis zum Gebäudetür läuft. Der Zaun wurde auch komplett renoviert je nach dem originalem Stil. 

Kérdése van?
Adja meg adatait és felhívjuk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Építési telek
Családi ház
Szálloda, panzió
Üzlethelyiség
Vendéglátóipari egység
Nyaraló
Telephely
Téglalakás
Villa, kastély, kúria
Étterem, vendéglő, cukrászda
Iparterület